dimarts, 28 de gener del 2014

Formació DRUPAL per l'alumnat d'ESO

Formació DRUPAL per l'alumnat d'ESO

Des del Departament de Tecnologia s'ha fet un taller per fer webs.
  •  Què és Drupal?
  • Com construir una web amb Drupal sense ser desenvolupador?
  • Com puc instal · lar i provar Drupal?
  •  Quin tipus de webs puc fer amb Drupal?





dimecres, 22 de gener del 2014

Els alumnes de 4t aprenen oratòria amb el mètode Oratoga

Bàrbara Pastor va visitar  l'Institut Premià de Mar i va fer participar activament els alumnes de 4t d'ESO en les bases del Mètode Oratoga per tal d'aprendre a parlar bé en públic.

dimarts, 21 de gener del 2014

Visita al Expo Mobile Learning

Visita al Expo Mobile Learning

El Departament d'Ensenyament, en el marc de les actuacions del programa mSchool, promogudes per la GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) i la Fundació Barcelona Mobile World Capital, ha creat una nova proposta didàctica.

Tots els grups de 3r d'ESO han anat a veure aquesta exposició Expo Mobile Learning a Barcelona on hem fet una presentació de l'evolució de la telefonia fins als nostres dies, i com estem vinculats a Internet i la Comunicació, l'evolució dels smartphones, tablets, pc, i com aquests dispositius ens permeten tenir i compartir coneixement en xarxa.

Els monitors els van donar una breu explicació i els van guiar per l'exposició cedint-los unes tablets per a observar part del material exposat. En acabar van fer una gimkama amb les tablets per tenir uns grups  guanyadors. L'alumnat va mostrar una actitut molt activa, interactuant amb monitors, panells informatius i  tablets d'on recollien i analitzaven informació.

Us deixem un recull de fotos aquí

divendres, 17 de gener del 2014

Superordinador MareNostrum III

Els alumnes del 1r curs del CFGS Sistemes de Telecomunicació i Informàtics i del 1r curs del CFGS Administració i Finances, van visitar el passat 16 de gener el superordinador MareNostrum III. Una novetat de la visita d'aquest any ha sigut l'actualització del seu sistema. Ha suposat arribar al número 34 del top 500 de superordinadors.

Taller de Robòtica per a 2n d'ESO

Taller de Robòtica per a 2n d'ESO

La setmana del 9 de desembre van convidar a l'astrònom Joan Pujol per fer-nos un taller de Robòtica. En Joan fa servir aquestes noves tecnologies per a canviar l'angle d'orientació dels seus telescopi, i com bon coneixedor d'aquestes noves tecnologies ens va presentar aquest taller.

Primer de tot, ens va mostrar els autòmats, i les seves utlitats per apendre a distinguir-los dels robots. I van iniciar-nos amb una mostra de robots: els primers eren articulats, amb forma d'insectes; altres eren robots seguidors (anaven sempre per una banda negra seguint un itinerari marcat), i finalment, els més curiosos de tot, els androides.

Taller Visió en 3D

Taller Visió en 3D 

Ahir els alumnes de 1r de Batxillerat tecnològic van ferun Taller de Visió en 3D a la UPC. Ens va atendre el professor Lluís Soliano professor del departament d'Enginyeria Mecànica. Ens van explicar els programes que s'utlititzaven actualment per a Disseny Informàtic.  I van dissenyar una carrosseria d'un vehicle. 


Els alumnes en sortir del taller a les seves valoracions afegien la possibilitat d'augmentar el temps del taller en la part del disseny. Va ser força gratificant veure les nostres carrosseries, i que podiem veure des de qualsevol angle, canviant uns pocs paràmetres.