dimarts, 25 de març del 2014

Is yeast alive?




L'alumnat de 1r d'ESO B provem d'explicar en anglès que el llevat de forner és un ésser viu

dimecres, 19 de març del 2014

Clara Izquierdo recull el premi Recerca Jove

El treball de recerca de Batxillerat Bacteris oportunistes: un perill als hospitals, de Clara Izquierdo Antó, va rebre un dels premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent en l'edició 2013. El passat 8 de març es va procedir a l'acte de lliurament del guardó, moment que recullen les fotografies que publiquem, amb la presència de la Clara i del coordinador de Batxillerat del nostre centre, el professor Manel Codina. L'acte s'esdevingué a l'Auditori de Barcelona, presidit per Antoni Castellà, secretari d'Universitats.
El jurat concedeix un màxim de setanta dos premis, de 750 euros cadascun, als millors treballs. A més, el nostre institut ha estat guardonat amb una dotació de 2.500 euros que haurà de destinar a l'adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o a l'equipament cientificodocent del centre. Els PRJ els atorga l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb l'objectiu de recompensar l'esforç d'alumnes de segon cicle d'educació secundària obligatòria i d'educació postobligatòria que, sota la tutela dels professors i les professores, duguin a terme un treball en llengua catalana que els permeti aplicar els coneixements propis del seu curs al desenvolupament i la interpretació de projectes de recerca. Així mateix, es premia l'esforç dels centres d'educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria. Felicitem a la Clara i la seva tutora pel guardó obtingut amb el treball.



dimarts, 11 de març del 2014

Díptics

Els dies 5, 6 i 7 de març passat, els alumnes de 6è de primària de les escoles públiques de Premià de Mar van venir a l'institut al llarg del matí per fer una activitat conjunta amb els alumnes de 4t d'ESO. Durant una hora i mitja van estar treballant en l'elaboració d'un díptic informatiu per les portes obertes.

Els alumnes havien treballat prèviament als seus centres diferents aspectes per tal que la trobada servís per acabar d'elaborar el document definitiu. Els alumnes de 6è van redactar eslògans i van preparar una bateria de qüestions del seu interès sobre l'institut. L'alumnat de 4t va preparar diverses plantilles per fer el díptic, va recopilar imatges i va preparar-se recomanacions i informacions per respondre les inquietuds dels alumnes de primària.

Tot i l'enrenou que va suposar rebre 150 alumnes de primària i mobilitzar 80 alumnes de secundària en tres dies, va ser un goig veure treballar conjuntament alumnes de dos centres de primària amb alumnes de l'institut, en grups de sis persones, cadascun amb els seu ordinador, triant eslògan i parlant sobre l'institut per decidir quina informació incloure al díptic. Els impulsors d'aquesta activitat felicitem a tot l'alumnat i professorat participant per l'èxit aconseguit.

Podeu veure els díptics de cada dia clicant els enllaços corresponents: Dimarts, Dimecres, Dijous





diumenge, 9 de març del 2014

Alumnes de l'IPM a l'Auditori

Marc Acien i Abril Ramos, alumnes de llatí de 4t ESO, han fet una recerca sobre els referents clàssics de la Cantània, activitat que des de fa vint-i-cinc anys va adreçada a l'alumnat de segon i tercer cicle de primària i cada any estrena una cantata per a nou instrumentistes i un gran cor. Acompanyades d'en Xavi, mestre de música de l'escola Bergantí de El Masnou  i també col·laborador d'Aracne fila i fila, van exposar el seu treball a l'Auditori davant els mestres de música que es preparen per fer amb els seus alumnes la Cantània 2014, Rambla Llibertat.

dijous, 6 de març del 2014

La "pell" de les plantes del pati

L'alumnat de ciències de naturalesa de 1r d'ESO  ha estat estudiant les cèl·lules amb el microscopi òptic i n'ha trobat moltes, variades i boniques!

diumenge, 2 de març del 2014

#yoconozcomiherencia Institut Premià de Mar 2014

El proppassat 14 del 2 del 14 els alumnes de clàssiques de l'institut Premià de Mar es van unir a la convocatòria d'Amuprolag i la secció de Múrcia de la SEEC, tal com ho varen fer en l'anterior ocasió; però aquest cop, els alumnes animats per Judit Gimènez de primer de Batxillerat de Grec i de Llatí han volgut participar en el concurs de vídeos amb aquest recopilatori on demostren que si bé en un primer moment cremen el text llatí de Catul, després s'aficionen a la lectura dels clàssics i acaben llegint per plaer autors grecs com Safo de Lesbos, Nossis de Lòcrida i Anacreont de Teos; llatins, com Catul i Ovidi; catalans com "Salvador Espriu i de la literatura hispànica com Garcilaso de la Vega, Cristóbal de Castillejos, Aurora Luque... Des d'aquí els desitgem sort, tot i que l'important és el magnífic treball col·laboratiu, cooperatiu i competencial que han aconseguit amb aquesta lectura col·lectiva i alhora d'internivells dels clàssics, si voleu ajudar-los, visioneu el seu vídeo i cliqueu al Youtube damunt m'agrada:

La crida va ser amb aquest vídeo de Xavier Gras i Elisa Moya amb Realitat Augmentada al bloc dels alumnes de Grec de 2n de batxillerat Literatura grega a escena:

Els de Clàssiques visiten la UB



El dilluns 10 de febrer els alumnes de segon de batxillerat de Grec i de Llatí de l'IPM van ser seleccionats per poder assistir a les conferències de la societat catalana de la SEEC com a preparació de les proves PAU Catalunya 2014, abans de la xerrada de llatí  i de la de grec, van aprofitar per localitzar l'escriptor de les Etimologies, Sant Isidor, la placa de Subirachs a Salvador Espriu i llegir in situ els textos espriuans de "Prometeu" dins Les Hores i Les roques i el mar, el blau, visitar l'exposició de Maquiavel, la biblioteca de lletres, la de reserva i la dels departaments de llatí i de romàniques, així com l'hemeroteca, a la recerca dels nostres clàssics, com es pot veure en aquest vídeo de l'alumna de segon de batxillerat Lourdes Caparrós: